Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Ürün Tanıtımı SFP Modül Çeşitlerine Farklı Bir Bakış Açısı

SFP Modül Çeşitlerine Farklı Bir Bakış Açısı

- SFP Türkiye

SFP Modül Çeşitlerine Farklı Bir Bakış Açısı

İnternet hizmetleri ve haberleşme sistemlerinin gelişimi ile birlikte optik modüller çok önemli bir yer edinmeye başladı. Optik haberleşmenin temel bileşenleri Ethernet Switch, WDM pasif cihazı ve optik modülden oluşmaktadır. Optik modüller Veri merkezlerinin içindeki ve dışındaki network bağlantıları için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bu makalemiz de optik modülün ne olduğuna ve optik modüller ile ilgili bir kaç bilgiye değinmiş olacağız.

Optik Modül Nedir?

Optik modül fiber optik transceiver olarakta bilinir ve yüksek hız gerektiren veri merkezi uygulamalarında kullanılan çalışırken takılabilir bir cihazdır. Transceiver modüller sistem tarafına bağlanmak için elektriksel arayüze ve fiber optik kablo ile çeşitli cihazlara bağlanmak için optik arayüze sahiptir. Bir optik modül, elektrik sinyalini ışığa ve tersi yönde dönüştüren bir fotoelektrik dönüştürücü olarak işlev görür. Telekominikasyon uygulamalarında kullanılabilen birçok transceiver modül mevcuttur. Farklı spek ve tasarımlar tasarımcıların farklı ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılırlar.

Kaç çeşit optik modül vardır?

Gbic en eski 1G modüllerdendir. Mini-GBIC olarak bilinen SFP GBIC modüllerden sonra tasarlanmıştır ve daha küçük bir boyuta sahiptir. SFP modülleri, 100M veya 1000M / 1G’ye kadar veri hızları için ticari olarak mevcuttur.  Değişik bir standart olan ve 10G kapasiteye sahip XENPAK modül 2001 yılında tasarlanmıştır. Bununla birlikte 10G ethernet uygulamaları için daha gelişmiş sfpler teknolojinin gelişmesine öncülük etmiştir. 2001 den sonra XPAK ve X2 olmak üzere iki standart ortaya çıkmıştır. Bundan sonra satıcılar daha uzun mesafeler için XFP modüller ve yüksek yoğunluk için SFP+ modüller kullanmaya başlamıştır.  Daha yüksek hız ve bant genişliği taleplerinin artması ile birlikte 25GbE SFP28 modüller, 40GbE QSFP/QSFP+ modüller, ve 100GbE CFP ve QSF28 modüller kullanılmaya başlanmıştır.

Single Mode ve multi mode seçimi

SFP modüller genellikle Single Mode veya multi Mode olarak ayrılmaktadır. Bu iki modül arasında seçim yapma şansına sahibiz. Ama bundan önce dikkat edilmesi gereken bir kaç konu vardır. Single mode transceiverlar multi mode olanlara göre daha yüksek hız ve daha yüksek mesafelere ulaşabilirler. Bunun en temel sebebi multi mode modüllerin daha kısa dalga boyuna sahip olmasıdır( multi mode 850 nm ve Single Mode 1260nm-1650nm). Ancak datacom ortamlarında, hem tek modlu alıcı-verici modülleri hem de çok modlu alıcı-verici modülleri, bugün itibariyle 50G’nin üzerindeki hızları barındırabilir. Single mode fiberin kırılganlığından dolayı multi mode fibere göre daha pahalıdır. Fakat uygulama olarak düşünüldüğünde single mode multi mode göre daha uygundur. Bu nedenle, iki türün üzerine karar vermek istiyorsanız, bağlantı noktası hızı, istenen erişim ve ara bağlantı topolojisi ve toplam maliyet, ana karar kriterleri olarak düşünülmelidir.

SM modüller MM modüller ile kullanılabilir mi?

Bunun en kısa cevabı hayırdır.  Sm modüller 1310 nm ve mm modüller 850nm dalga boylarına sahip olduklarından dolayı sm sfpler sm fiber kablo ile ve mm sfpler mm fiber kablo ile kullanılmaldır.Single mode modülleri Multi mode modülleri bağlayamayız. Ama bazı modüller hem sm fiberde hem mm fiberde çalışabilirler örneğin 1310 nm 1000BASE-LX/LH modüller.

Sonuç

Optik modüller haberlşeme ağlarında ve veri merkezlerinde yüksek hızla birlikte daha etkili trafik yönetimi için geliştirilmiştir. optik networkler mobil haberleşme için omurga niteliğindedir. Güvenli ve yüksek hızlı mobil bağlantı isteğinin artmasıyla optik modüller haberleşme sitemlerinin altyapılarında artarak kullanılmaya başlanmıştır.

https://www.sfpturkiye.com

http://sfpturkey.com.tr

satis@sfpturkey.com.tr

info@sfpturkey.com.tr

https://gigacomturkey.com

https://gemaxxnetwork.com

02122705732 – 02122705737

Related Posts

Yorumunu kaldır