Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Özel Günler 17 MAYIS DÜNYA TELEKOMÜNİKASYON GÜNÜ

17 MAYIS DÜNYA TELEKOMÜNİKASYON GÜNÜ

- SFPTurkiye Editor

Özgür, bilgi dolu, etkin uzak iletişimin olduğu teknoloji üreten bir ülkeye kavuşmak dileği ile 17 Mayıs ‘Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü ‘ kutlu olsun.

 

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (International Telecommunication Union – ITU) 17 Mayıs 1865 yılında aralarında Osmanlı Devleti’nin de olduğu 20 ülkenin katılımı ile Paris’te kuruldu. Kurulduğu günü de 1969 yılından itibaren Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü ilan etti.

Amacı; bilgi ve iletişim teknolojileri kullanılarak toplumların ve ekonomilerin daha fazla ama eşit şekilde dijital dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla farkındalık yaratmaktır.  Başka bir ifade ile bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak toplumları hızlı ve eşit şekilde sayısallaştırmaya katkı diyebiliriz.

Her yıl yeni bir tema birliğin merkezi Cenevre’den açıklanıyor. Geçmişte kullanılan bazı temalar şöyle:

  • Herkes İçin Bilişim ve Telekomünikasyon: Dijital Sınırları Aşmak için İnsanı Güçlendirme
  • Sosyal Etki İçin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Girişimciliği
  • İnovasyonun Sürücüleri
  • Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile Kırsalda Daha İyi bir Yaşam.

 

Bilgi teknolojileri ve iletişim artık toplumların ve ekonomilerinin vaz geçilmez bir bileşenidir.  Sağlıkta, üretimde, şehircilikte, taşımada, yiyecek içecek sektöründe, sporda ve diğer bütün sektörlerde olmazsa olmaz haline gelmiştir, bu konudaki yaygınlığı ve farkındalığı arttırmak için her tür etkinlik, kutlama ve bülten mubahtır. Tek gereken bu çalışmaları artık kırsala yaymak ve daha çok insanımızın faydalanmasını sağlamaktır.

 

https://www.sfpturkiye.com

http://sfpturkey.com.tr

satis@sfpturkey.com.tr

info@sfpturkey.com.tr

https://gigacomturkey.com

https://gemaxxnetwork.com

02122705732 – 02122705737

 

#17Mayıs #DünyaTelekomünikasyonGünü #ITU #Telekomünikasyon #BilgiTeknolojileri #İletişim #Teknoloji #İnovasyon #DijitalDönüşüm

 

Related Posts

Yorumunu kaldır