Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Ürün Tanıtımı Optik Modül Nedir?

Optik Modül Nedir?

- SFP Türkiye

İnternet hizmet ve iletişim endüstrisinin hızla gelişmesiyle, optik iletişim 21. yüzyılın en önemli stratejik sanayisi haline gelecektir. Temel bir optik iletişimin başlıca bileşenleri Ethernet anahtarı, WDM pasif cihaz, optik modül vb. bileşenlerden oluşur. Optik modüller, veri merkezi içinde ve dışında tüm ağ bağlantısı için temel yapı taşlarıdır. Bu yazıda, optik modülün ne olduğu ve bu konuyla ilgili bazı bilgiler ele alınacaktır.

Optik Modül Nedir?

Fiber optik alıcı-verici ya da optik alıcı-verici olarak da adlandırılan bir optik modül, yüksek-bant genişliği veri iletişimi uygulamalarında kullanılan, tipik olarak takılabilir bir aygıttır. Alıcı-verici modülleri, tipik olarak, sistemin iç tarafına bağlanan elektriksel bir ara yüze ve bir fiber optik kablo vasıtasıyla çeşitli cihazlara bağlanan diğer taraftaki optik bir ara-yüze sahiptir. Bir optik modül, elektrik sinyalini ışığa dönüştüren bir fotoelektrik dönüştürücü olarak işlev görür ve bunun tersi de geçerlidir. Telekomünikasyon uygulamalarında kullanılabilen çok sayıda alıcı-verici modülü bulunmaktadır. Farklı özellikler ve tasarımlar tasarımcıların değişen ihtiyaçlarını karşılamak için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kaç Çeşit Optik Modül Tipi Vardır?

GBIC en eski 1G modülüydü.. SFP arayüzü, GBIC arayüzünden sonra tasarlanmıştır ve daha küçük boyutundan dolayı, SFP bazen Mini-GBIC olarak bilinir. SFP modülleri, 100M veya 1000M / 1G’ye varan veri hızları için ticari olarak kullanılabilir. 2001 yılında 10Gbit / s kapasiteli bir XENPAK modülü varyantı tasarlanmıştır. Ancak, teknolojideki ilerlemeler 10 Gigabit Ethernet uygulamaları için daha kompakt form faktörlerine yol açmıştır. 2001’den sonra, iki ilgili standart ortaya çıktı: XPAK ve X2. Daha sonra, satıcılar genellikle daha uzun mesafeler için XFP modüllerini ve yüksek yoğunluklu SFP + modüllerini kullanmaya başladılar. Yüksek hız ve bant genişliği için artan talep olarak, SFP28 Modülleri gibi 25GbE optikler, QSFP / QSFP + modülleri gibi 40GbE optikler ve CFP alıcı-vericisi ve QSFP28 modülleri gibi 100GbE optikler yaygın olarak kullanılmaktadır.

Tek Modlu ya da Multi Mode Optik Modüller: Nasıl Seçersiniz?

Alıcı-verici modülü genellikle tek modda ya da çok modlu modüller halinde gelir. Bu iki tip alıcı-verici modülü arasında seçim yapabilirsiniz. Fakat bundan önce, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör var. Tek modlu alıcı-verici modülleri, çok modlu alıcı-verici modülünden daha uzun erişim veri aktarımını ve daha yüksek hız oranlarını destekler. Bunun başlıca sebebi, çoklu mod modüllerinin, tek modlu modüllerdekinden (yaklaşık 1260nm-1650nm) daha kısa dalga boyuna (yaklaşık 850nm) sahip olmasıdır. Ancak datacom ortamlarında, hem Single Mode alıcı-verici modülleri hem de çok modlu alıcı-verici modülleri, günümüzün 50G’sini aşan hızlara uyum sağlayabilir. Tek modlu fiber sistemin “kırılganlığı” nedeniyle, tek modlu modüller genellikle çok modludan daha pahalıya mal olur. Ancak tek modlu fiber, çok modlu fiberden daha az maliyetlidir. En büyük tasarruf nasıl yapılacağına ilişkin olarak, maliyet karşılaştırması için bu makaleyi okuyun: Tek Modlu Kablolama Maliyeti ve Multi Mode Kablolama Maliyeti. Yani iki tipte geziniyorsanız, port hızı, istenilen erişim ve ara bağlantı topolojisi ve toplam maliyet ana karar kriterleri olarak kabul edilmelidir.

Tek Modlu Optik Modüller, Çok Modlu Optik Modüllere Bağlanabilir mi?

Bu sorunun kısa cevabı hayır. Tek modlu modül 1310nm lazer tabanlı ve çok modlu modül 850nm LED tabanlı olduğundan, tek modlu optik modüller sadece tek modlu fiber üzerinde ve çok modlu optik modüller yalnızca çok modlu fiber üzerinde çalışır. Tek modlu modül ile tek modlu modül kullanılmalıdır. Ek modlu fiberler üzerinde ve çok modlu modül, çok modlu fiberler üzerinde çok modlu modül ile kullanılmalıdır. Tek modlu modülü çoklu mod modülüne bağlayamayız. Ancak, 1310nm lazer tabanlı 1000BASE-LX / LH modülleri gibi hem tek mod hem de çok modlu fiberler üzerinde çalışabilen bazı optik modüller için çok modlu fiberler üzerinden kullanmak istiyorsak, mod iklimlendirme yama kablosunu kullanabiliriz.

Sonuç

Optik modüller, daha yüksek hızlarda verimli trafik yönetimi için iletişim ağları ve veri merkezi ağlarını güncellemek üzere dağıtılmıştır. Optik ağlar, mobil iletişim ağı için belkemiğidir. Güvenilir ve yüksek hızlı mobil iletişim için artan talep ile, optik alıcı-vericiler iletişim ağı altyapısı için giderek daha fazla kullanılmakta ve optik ağda gelişmek zorunda kalmaktadırlar.

https://www.sfpturkiye.com

http://sfpturkey.com.tr

satis@sfpturkey.com.tr

info@sfpturkey.com.tr

https://gigacomturkey.com

https://gemaxxnetwork.com

02122705732 – 02122705737

Related Posts