Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Özel Günler 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ

3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ

- SFPTurkiye Editor

Demokrasinin temel şartlarından olan halkın haber alma hakkı, sadece özgür medyanın görevini hukuk devleti güvencesinde yapabilmesiyle mümkündür.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü; basın emekçilerinin yazdıklarından dolayı gözaltı ve tutuklamalarla karşı karşıya kalmadıkları, evlerinin önünde saldırıya uğramadıkları, işsizlikle tehdit edilmedikleri; medya kuruluşlarının kapatma ve ilan yasağı gibi ekonomik cezalarla baskılanmadıkları, sansürsüz bir gelecek dileğiyle kutlarız.

 

3 Mayıs, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1993 yılında aldığı karar ile tüm dünyada Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanmaktadır. Ayrıca Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Ülkemiz özelinde Anayasamız ile basın özgürlüğü güvence altına alınmıştır.

 

Gazetecilik mesleğinin saygınlığının çok daha ileriye taşınması; özgür bir medya ortamında, etik değerlerin, dürüstlüğün temel misyon haline geldiği bir yayıncılık anlayışı ile mümkündür. Toplumun bilgi edinme hakkı için mücadele eden basınımızın önünün açılması için ekonomik özgürlüğün kazanılması da son derece önemlidir.
Demokrasinin, çok sesliliğin ve özgürlüklerin gelişmesinde değerli bir işlevi olan basın mensuplarımıza, bu günlerde her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Biliyoruz ki, kamuoyunun ve toplumun hızlı, tarafsız ve doğru haber alma hakkını temin etmek, demokrasilerin en belirgin özelliklerinden biridir.

 

https://www.sfpturkiye.com

http://sfpturkey.com.tr

satis@sfpturkey.com.tr

info@sfpturkey.com.tr

https://gigacomturkey.com

https://gemaxxnetwork.com

02122705732 – 02122705737

 

#3MayısDünyaBasınÖzgürlüğüGünü #BasınÖzgürlüğü #FreePress #PressFreedom #Journalism #Gazetecilik #Demokrasi #HumanRights #İfadeÖzgürlüğü #MedyaSansürüneHayır #GazetecilikSuçDeğildir #TruthNeedsDefenders

Related Posts

Yorumunu kaldır