Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Ürün Tanıtımı MPO/MTP Konnektörleri Nedir ve Nasıl Çalışır?

MPO/MTP Konnektörleri Nedir ve Nasıl Çalışır?

- SFP Türkiye

MPO ve MTP Kablolar Arasındaki Farklar Nelerdir?

MPO (Multi-fiber Push On)
MPO, çok fiberli bir konektörün genel adıdır. MPO konektörlerinin çoğu, dikdörtgen bir halkanın merkezi boyunca hizalanmış ve genellikle 12 fibere sahiptir. MPO konektörlerinin dişi konektöre bağlanması için bir erkek konektör gerektirmesi dışında, geleneksel LC, SC ve ST konektörleriyle aynı şekilde eşleşirler.

MTP (Multi-fiber Termination Push-on)
MTP, konektör başına 24’e kadar fiber teli destekleyen bir çoklu fiber kablonun standartlaştırılmış ve sonlandırılmış ucudur. MTP fiber konektör, standart MPO (Multi-Fiber Push-On) konektörünün zayıflama ve yansıma açısından geliştirilmiş, tescilli bir versiyonudur.

MPO (MTP) Kabloların En Yaygın Kullanımı Nedir?

40G ve 100G için MTP (MPO) Patch Kabloları
MPO kablolarına olan talep, MPO bağlantı noktalarına sahip 40G ve 100G alıcı-vericilerin (sırasıyla QSFP+ ve QSFP28 alıcı-vericiler) geliştirilmesinden kaynaklanmaktadır.

Kısa mesafelerde iletim için kullanılan QSFP+ ve QSFP28 alıcı-vericiler, örneğin veri merkezlerindeki switchlerin bağlantı noktalarının bağlanması, tipik olarak multi mode üzerinden iletim yapacak ve MPO OM3 veya OM4 kabloları gerektirecektir. En basit bağlantı, iki alıcı-verici arasında doğrudan bağlantıdır ve bu, bir MPO – MPO multi mode patch kablo kullanılarak elde edilir.

40G – 10G (x4) için MPO (MTP) – LC Breakout Kabloları
Benzer şekilde, 40G ve 100G multi mode alıcı-vericiler mevcut ağlara uyarlandığından, bunları mevcut 10G ana bilgisayar ekipmanına (router, switch, server, storage) bağlama ihtiyacı vardır. MPO’dan LC’ye bağlantı kabloları, bir 40G (veya 100G) bağlantı noktasının dört adede kadar 10G bağlantı noktasına (veya 25G bağlantı noktasına) bağlanmasını sağlar.

MPO/MTP Kablo Türleri

MPO’lar iki farklı cinsiyette gelir – Erkek ve Dişi. Dişi MTP konektörünün herhangi bir pimi yoktur ve erkek konektörlerin konektör muhafazası içinde iki paslanmaz çelik kılavuz pimi vardır. Her konektör, konektörün pinli olup olmamasına ve polaritenin key up to key up tipi mi yoksa key up to key down tipi mi olduğuna bağlı olarak belirli bir adaptör ile hizalandırılır.

Polarite

Fiber bağlantıların verileri düzgün bir şekilde gönderebilmesi için, kablonun bir ucundaki iletim sinyali (Tx), diğer ucundaki ilgili alıcı (Rx) ile eşleşmelidir. Herhangi bir polarite şemasının amacı, bu sürekli bağlantıyı sağlamaktır ve bu, çok fiberli bileşenlerle uğraşırken biraz daha karmaşık hale gelir. Endüstri standartları üç farklı polarite yöntemini belirtir:
Type A, Type B ve Type C. Ve her yöntem farklı tipte MPO kabloları kullanır.

Polarite A

Polarite A aynı zamanda (anahtar yukarı) – (anahtar aşağı) polaritesi veya düz geçiş polaritesi olarak da adlandırılır; bu, fiberlerin Fiber 1-Fiber 1, Fiber 2-Fiber 2, Fiber 3-Fiber 3 ve Fiber 4-Fiber 4 ile yapılandırıldığı anlamına gelir. Her 1 fiber, konfigürasyondaki diğer 1 fiberle eşleşmelidir.

Polarite B

Polarite B, yapılandırmanın anahtarıdır. Bu polaritede, Fiber 1, Fiber 12 ile eşleştirilir ve Fiber 2, Fiber 11 ile eşleştirilir ve bu böyle devam eder. Buna Ters Polarite de denir.

Polarite C

Polarite C Tipi de anahtarlama için anahtardır, ancak Tip A polaritesinde olduğu gibi Fiber 1 Fiber 1’e giden fiberler yerine Fiber 1, Fiber 2 ile ve Fiber 3 Fiber 4 ile eşleştirilecektir ve Fiber 5, Fiber 6 ile eşleşecek ve konfigürasyonda bu şekilde devam edecektir. Bu polarite, Flipped Pairs Polarity olarak da adlandırılır.

QSFP+ 40G Alıcı-Vericiler İçin Hangi MTP (MPO) Kablosuna İhtiyacım Var?

Multi Mode fiber üzerinden

QSFP+ SR4 alıcı-vericileri, çok modlu fiber üzerinden iletir.

Bu alıcı-vericiler, 8 fiber MPO OM3 veya OM4 fiber kablo gerektirir.

Bağlantı doğrudan iki alıcı-verici arasındaysa, MPO kablosunun her iki ucunda dişi konektörlere sahip olması gerekir ve kablo polaritesi B olacaktır.

İhtiyacınız olan ürünü incelemek ve satın almak için;
https://sfpturkiye.com/sfpturkiye-40g/sfpturkiye-uyumlu-40-gigabit-qsfpplus-modul-40gbase-sx-sr-850nm-100mt-mm-ddm-transceiver

Single Mode fiber üzerinden

Tekli mod üzerinden aktarım için iki tür QSFP+ alıcı-verici vardır. Çoğu yalnızca iki fiber kullanır ve standart bir LC dupleks bağlantı kablosu gerektirir.

Bir QSFP+ alıcı-verici, bir MPO tek modlu 8 fiber kablo gerektirecektir. Yine dişi konnektörler ve Polarite B olması gerekmektedir.

İhtiyacınız olan ürünü incelemek ve satın almak için;
https://sfpturkiye.com/sfpturkiye-40g/sfpturkiye-uyumlu-40-gigabit-qsfpplus-modul-40gbase-lx-lr-1310nm-2km-sm-ddm-transceiver

https://sfpturkiye.com/sfpturkiye-40g/sfpturkiye-uyumlu-40-gigabit-qsfpplus-modul-40gbase-lx-lr-1310nm-10km-sm-ddm-transceiver

40G İçin 12 Fiber Kabloya mı Yoksa 8 Fiber Kabloya mı İhtiyacım Var?

MPO konektörlü fiber kablolar gerektiren 40G alıcı-vericilerin çalışması için yalnızca 8 fiber gerekir, bu nedenle 40G alıcı-vericiler için MPO kablolarının 8 fiber MPO konektörü olduğunu ve 8 fiber kablo kullandığını varsaymak mantıklı olacaktır.

Bununla birlikte, MPO konektörleri, 12 fiber MPO konektörünün 12 fiber kablo ile birlikte kullanıldığı 10G ağlarında da kullanılır. Üreticilerin işini kolaylaştırmak için, çoğu uygulamada tüm uygulamalarda çalışacağı için çoğu yalnızca 12 fiber konektörü kullanır ve ardından bunu 8 fiber veya 12 fiber kablo ile nerede kullanacağını seçer.

Bu nedenle, doğru polariteye sahip 12 fiber MPO kablosu, 40G alıcı-vericide 8 fiber kablo ile kullanıldığında tamamen aynı şekilde çalışacaktır. Tek fark fiberlerden 4 tanesi kullanılmayacaktır.

 

Sfpturkiye.com ve Kreasis.com adreslerimizden 40G QSFP+ alıcı-verici modüllerimizi inceleyebilir ve uygun fiyatlı teklif istemek ya da satın almak için (0212) 2705737 (SFP) – (0212) 2705732 (KREA) numaralarını arayarak ya da info@sfpturkiye.com – satis@kreasis.com e-posta adreslerinden irtibata geçebilirsiniz www.sfptürkiye.com sayfamızdan ya da satış temsilcilerimize 0505 077 57 37 – 0555 090 8737 numaralarından ulaşabilirsiniz.

 

www.sfpturkiye.com

www.sfpturkey.com.tr

satis@sfpturkey.com.tr

info@sfpturkey.com.tr

gemaxxnetwork.com

gigacomturkey.com

02122705732 – 02122705737

 

Related Posts

Yorumunu kaldır