Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Ürün Tanıtımı Fiber Medya Dönüştürücü (Fiber Media Converter) Nedir ve Nasıl Seçilir?

Fiber Medya Dönüştürücü (Fiber Media Converter) Nedir ve Nasıl Seçilir?

- SFPTurkiye Editor

Fiber Medya Dönüştürücü (Fiber Media Converter) Nedir ve Nasıl Seçilir?

Fiber media converter olarak da bilinen medya dönüştürücü, bakırdan fibere veya fiberden fibere bağlantılarla; farklı çalışma hızları, medya türleri veya modları nedeniyle doğrudan bağlanamayan iki yerel alan ağı arasında bağlantı kurmak için kullanılan cihazlardır. Farklı ağ protokollerini, veri hızlarını, kabloları ve konnektör türlerini destekleyen çeşitli ortam dönüştürücüleri vardır. Bakır kabloların iletim mesafesinin yetersiz olduğu veya iki uzak ağ arasında bağlantı kurulmak istediği durumlarda fiber medya dönüştürücülerden faydalanmak en pratik çözümdür. Örneğin bağlantı mesafesinin 100 metrenin üzerinde olduğu ip kamera ve NVR (Network Video Recorder) gibi cihazlar veya birbirinden uzak iki veri merkezi arasında bağlantı kurmak amacıyla fiber media converter’ lar kullanılabilir. Ayrıca fiber media converter sayesinde fiber SFP portu bulunmayan bir ağ anahtarının da bir fiber ağa bağlanması sağlanabilir. Bu makalemizde SFPTÜRKİYE olarak daha iyi bir seçim yapmanıza yardımcı olmak adına yaygın olarak kullanılan fiber ortam dönüştürücü türlerinden bahsedeceğiz.

  1. Bakırdan Fibere Medya Dönüştürücü

İki ağ cihazı arasındaki mesafe bakır kabloların iletim mesafesini aştığında, fiber optik bağlantıdan faydalanmak iyi bir fikirdir. Bu durumda, medya dönüştürücüler kullanılarak bakırdan fibere dönüştürme, RJ45 bakır bağlantı noktalı iki ağ cihazının fiber optik kablolama yoluyla uzun mesafelerde bağlanmasına olanak tanır. Bu medya dönüşümü birbirinden uzak mesafedeki iki cihazın RJ45 bağlantı noktaları arasında sağlanabildiği gibi (Şekil1), bir cihazın SFP portundan diğer cihazın bakır portuna (Şekil2) bağlantı kurabilmek için de kullanılabilir.

Şekil1. İki ağ anahtarının RJ45 portları arasında bağlantı

Şekil2. İki ağ anahtarının RJ45 ve SFP portları arasında bağlantı

1.1 SFP Slotlu Medya Dönüştürücü

Küçük form faktörlü (SFP) ortam dönüştürücüler, genişletilmiş IP ağ uygulamaları için tasarlanmıştır. SFP optik modüllerinin kullanımına izin veren bir veya iki adet SFP bağlantı noktasına sahiptirler. Bu durum, fiber optik üzerinden gigabit ethernet iletiminde SFP teknolojisinin esnekliğinden faydalanabilmeyi sağlar. SFP slotlu medya dönüştürücülerin gömülü medya dönüştürücülere göre en büyük avantajı modüler bir yapıda olmasıdır. Bu modüler yapı sayesinde SFP slotlu medya dönüştürücülerde hem singlemode hem de multimode SFP modüller kullanılabilir. SFP slotlu medya dönüştürücüler, Fast Ethernet (Hızlı Ethernet) ve Gigabit Ethernet bağlantılarına yönelik büyük ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlanmıştır. Bakır tabanlı bir gigabit ağı fiber kablolar aracılığıyla, kullanılan medya dönüştürücünün teknik özelliklerine bağlı olarak 120 km mesafeye kadar genişletebilir. Mesafe sınırlaması cihaza takılacak SFP modüle bağlı olarak değişir. Tak- çalıştır tasarımı, hızlı ve kolay kurulum sağlar. Harici güç kaynağı ile bağımsız olarak kullanılabilir veya merkezi güç kaynağı ile 14 yuvalı rack tipi ortam dönüştürücü kasasına monte edilebilir. SFPTÜRKİYE olarak 1 Gigabit veri iletim kapasiteli, hem fiber (singlemode, multimode ve BiDi vb.) hem de bakır SFP modüllerinizi kullanabileceğiniz SFP slotlu medya dönüştürücüler ile müşterimize destek veriyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.2 Embedded (Gömülü) Medya Dönüştürücü

Bu medya dönüştürücü türü, lc, sc ve st gibi konnektör yuvalarının medya dönüştürücü üzerinde gömülü olarak bulunduğu haldeki biçimidir. En sık kullanılan modeli bir tarafında sc diğer tarafında RJ45 ethernet türünde portları bulunan ve hem bakırdan fibere hem de fiberden bakıra medya dönüşümünü sağlayan türüdür. Multimode fiber media converter ile 550 metreye, singlemode ve BiDi fiber media converter ile 120 kilometreye kadar bağlantı sağlanabilir. Tak- çalıştır tasarımı, hızlı ve kolay kurulum sağlar. Harici güç kaynağı ile bağımsız olarak kullanılabilir veya merkezi güç kaynağı ile 14 yuvalı rack tipi ortam dönüştürücü kasasına monte edilebilir.  SFPTÜRKİYE olarak 1 Gigabit veri iletim kapasiteli, fiber kablolarınızı doğrudan kullanabileceğiniz duplex sc portuna sahip medya dönüştürücüler ile müşterimize destek veriyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tablo 1 SFPTURKEY Fiber Medya Dönüştürücülerin Farkları

Bu makalemizde sizlere fiber ortam dönüştürücünün çeşitli özelliklerini anlatmaya çalıştık. SFPTURKEY olarak ithal ettiğimiz ve yukarıdaki tabloda belirttiğimiz media converter’lar dışında farklı alternatif ürünlerle de müşterilerimize destek vermekteyiz.

Özetle fiber ortam dönüştürücü, bir ağda hem bakır hem de fiber kablolarla medya dönüşümünü sağlamak ve iletim mesafelerini uzatabilmek için uygun maliyetli bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Farklı uygulamalar için pek çok medya dönüştürücü türü olduğundan, uygun medya dönüştürücüleri seçmeden önce mevcut ve gelecekteki ağ gereksinimlerinizi göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Fiber Media Converter hakkında daha fazla bilgi almak için www.sfpturkey.com.tr ya da www.gemaxxnetwork.com web sitelerimizi inceleyebilir aynı zamanda Fiberoptik ve Network ürün grubumuz ve SFPTURKEY/SFPTÜRKİYE, GEMAXX markalarımız hakkında da daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Uygun fiyat teklifi istemek ya da satın almak için;

(0212) 270 57 37 – (0212) 270 57 32 numaralarını arayarak,

satis@sfpturkey.com.tr e-posta adresimizi kullanarak irtibata geçebilirsiniz.

Satış temsilcilerimize  0555 090 87 37 numarasından ulaşmanız mümkündür.

SFPTÜRKİYE, SFPTURKEY ELEKTRONİK İth. İhr. Tic. Ltd. Şti’ nin TPE onaylı markasıdır.

#Fibermediaconverter #Fibermediaconvertor #Fibermedyadonusturucu #Fiberortamdonusturucu #singlemodemediaconverter #singlemodemediaconvertor #multimodemediaconverter #multimodemediaconvertor #sfpslotmediaconverter #sfpslotmediaconvertor #industrialmediaconverter #industrialmediaconvertor #simplexmediaconverter #duplexmediaconverter #Managed #Unmanaged #10Mbit #100Mbit #1G #10G #RJ45 #SFP #fiber #fiberoptic #coppertofiber #fibertofiber #standalonemediaconverter #standalonemediaconvertor #chassismediaconverter #chassismediaconvertor #poemediaconverter #poemediaconvertor #poe+ #poe++ #embedded #SFPTURKEY #Sfpturkiye #GeMaxx #ag #network

Related Posts

Yorumunu kaldır