Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Ürün Tanıtımı Neden Fiber Optik Kablo?

Neden Fiber Optik Kablo?

- SFPTurkiye Editor

Fiberoptik kablo nedir sorusunun cevabı çok basittir. Gelişen teknolojiler neticesinde, veri ihtiyacı arttıkça bakır kablo veya kablosuz erişimde kaynaklanan veri kısıtlamaları ve güvenlik zaafiyetleri, fiber optik kablolarda söz konusu olmadığından.

Işık hızında internet nedir?

Işık hızında internet, fiber optik altyapı vasıtasıyla gerçekleşir. Evlere kadar fiber (Fiber to the Home, FTTH) uygulamaları için slogan niteliğinde kullanılmaktadır.

Fiber optik kablo nerelerde kullanılır?

Fiber optik kablo eskiden sadece uzak mesafe hatlara yüksek miktarda veri transferi için kullanılırdı. Bir başka deyişle, modülasyon frekansı arttıkça taşınabilen veri miktarı da artar. Bu bakır kablo üzerinde bakır çapının çok fazla arttırılması ile mümkün olabilecekken fiber optik kablolarda elektrik sinyali yerine ışık kullanıldığından bu mesafe hem frekansı çok arttırırken hem de mesafeyi çok arttırmıştır. Bu ise, önceden tahmin edilemeyecek ve bakır kablonun yeteneğiyle sınırlı olan haberleşmenin tahminden çok öte alanlarda kullanılmasını sağlamıştır. Örneğin, bilgisayar ağları, deniz altı geçişleri, şehirler arasındaki haberleşme ve evlere kadar fiberoptik uygulaması gibi. Fiber kablonun kullanım alanı hayal edilemeyecek kadar geniştir.

Evlere kadar fiber ne demektir? (FTTH, FTTX?)

Eve kadar fiber kablo döşenmesi ve hatta odalara kadar gelmesidir. Fiber kablonun sahip olduğu ve normal telefon hatlarının yetersiz kalabileceği tüm alanlarda çok yüksek kapasitedeki veriye ulaşabilmenizi sağlar. Böylece, evinizde sizi dış dünyaya bağlayan telefon, televizyon, faks, internet gibi tüm bağlantılar tek bir fiber üzerinden çok kaliteli bir biçimde sağlanmış olur. Bunun uygulamaları Türkiye’de 15 yıldır denense de ilk kez ticari olarak 2000’li yıllarda başlamıştır ve günümzde artarak devam etmektedir.

https://www.sfpturkiye.com

http://sfpturkey.com.tr

satis@sfpturkey.com.tr

info@sfpturkey.com.tr

https://gigacomturkey.com

https://gemaxxnetwork.com

02122705732 – 02122705737

Related Posts