Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Ürün Tanıtımı Small Form Factor (SFF) Standartları Nelerdir?

Small Form Factor (SFF) Standartları Nelerdir?

- SFPTurkiye Editor
CIENA-Uyumlu-Gigabit-SFP-Modul-1000base-EZX-1550nm-120Km-EZR-SM-DDM-3

Small Form Factor (SFF) Standartları Nelerdir?

Küçük form faktörü (SFF) teknolojisi, fiberoptik transceiver olarak ifade ettiğimiz modüllerdeki tasarımların en küçüklerinden biridir. Bu makalemizde SFPTÜRKİYE olarak satışını yaptığımız modüllerin konnektör tipleri, mekanik özellikleri veya yönetim arayüzü gibi farklı teknolojilerini temsil eden en yaygın SFF Standartları’nı ele aldık. Bu standartlar, fiberoptik teknolojiler ve networking alanında hizmet veren sistem üreticileri, sistem entegratörleri ve tedarikçiler için ortak bir referans sağlamaktadır. Genel bir tabloda fiber modüllerle alakalı SFF standartlarını özetleyip, daha sonra detaylıca bu standartlardan bahsedeceğiz.

SFF - Tablo 1

TABLO 1: TAKILABİLİR MODÜLLER VE I/O KONNEKTÖRLERİ

 

SFP ve SFP+ Standartları

INF-8074 (SFP)

Takılabilir Küçük Form Faktörü (SFP), hem telekomünikasyon hem de veri iletişim uygulamaları için kullanılan kompakt, çalışır durumda takılabilir bir ağ arabirim modülü biçimidir.

SFF-8431 (SFP+ High Speed Electrical Interface)

Bu standart, SFP+ modülleri ve aktifler için yüksek hızlı elektriksel özellikleri tanımlar.

 

SFP10, SFP16, SFP28 ve SFP56 Standartları

SFF-8432 (SFP+ Module and Cage (Modül ve modül yuvası))

Bu standart, SFP+ modülü ve takıldığı modül yuvası (IPF – Improved Pluggable Formfactor) için mekanik özellikleri tanımlar.

SFF-8071 (SFP+ 1X 0.8mm Card Edge Connector)

Bu standart, 0.8 mm uç bağlantı konnektörlerinin üst sırasındaki kontakların geniş bantlı modüllerdeki uygulamasını  tanımlamaktadır. Böyle bir kullanım, Fibre Channel (FC) için giriş yuvası konnektörü gibidir. Bu uygulama 1G’ nin üzerindeki (Örneğin: 10,16,28 ve 56G) bant genişlikleri için geçerlidir.

SFF-8433 (SFP+ Ganged Cage)

Bu standart, aktif cihazlardaki PCB kartlar üzerinde bulunan ve SFP Modül yuvalarının cihaza montajı için belirlenmiş olan vida deliklerinin detaylarını anlatır. Ayrıca çoklu SFP+ modül yuvalarının kasalarının cihaza montajı için gerekli olan bezel içindeki deliğin ebatlarını açıklamaktadır.

SFF Ganged Cage

SFF-8418 (SFP+ 10 Gb/s Electrical Interface)

Bu standart, 10 Gb/sn SFP+ modülleri ve aktiflerin için yüksek hızlı elektrik arabiriminin teknik özelliklerini tanımlar.

SFF-8419  (SFP+ Power and Low Speed Interface)

Bu standart, SFP+ modülleri ve bunların takıldığı tüm aktiflerin düşük hızlı elektriksel ve yönetim arayüzünü tanımlar.

SFF-8472 (Management Interface for SFP+)

Bu standart, bir endüstri kuruluşu olan SFF Komitesi tarafından geliştirilen, optik cihazların dijital olarak izlenmesi için çok kaynaklı bir protokoldür. SFF-8472 Standardının temel amacı, dijital tanısal izleme işlevini (DDM – Digital Diagnostic Monitoring) tanımlamaktır. Kullanıcıların optik modüllerin gerçek zamanlı parametrelerini izlemelerine yardımcı olmak için GBIC/SFP/SFP+ optik modülünde kullanılan bir teknolojidir. Ayrıca alarm durumlarını da tanımlar.

 

XFP, QSFP ve QSFP+ Standartları

INF-8077 (XFP 1X 10 Gb/s Pluggable Module)

Bu standart, XFP modülünün elektrik, yönetim ve mekanik arayüzlerini tanımlar.

INF-8438 (QSFP 4X 4 Gb/s Transceiver (Quad SFP))

Bu standart, MSA (Çoklu Kaynak Anlaşması) grubu tarafından geliştirilen QSFP alıcı-vericilerini açıklar.

SFF-8436 (QSFP+ 4X 10 Gb/s Pluggable Transceiver)

Bu standart, QSFP+ Modül/DAC fiş ve konnektörünün elektrik (bakır), optik ve mekanik özelliklerini tanımlar.

QSFP10, QSFP14, QSFP28 ve QSFP56 Standartları

SFF-8661 (QSFP+ 4X Pluggable Module)

Bu standart, QSFP+ 4x modül için mekanik özellikleri tanımlar.

SFF-8682 (QSFP+ 4X Connector)

Bu standart, yüksek hızlı seri ara bağlantı uygulamaları için tasarlanmış QSFP+ 0,8 mm konnektörün fiziksel arabirimi ve genel performans gereksinimlerini tanımlar.

SFF-8672 (QSFP+ 4X Connector (Style B))

Bu standart, yüksek hızlı seri ara bağlantı uygulamaları için tasarlanmış 28 Gbs 0,8 mm konnektörün mekanik standartları ve genel performans gereksinimlerini tanımlar.

SFF-8662 (QSFP+ 4X Connector (Style A))

Bu standart, yüksek hızlı seri ara bağlantı uygulamaları için tasarlanmış QSFP+ 0,8 mm konnektörün fiziksel arabirimi ve genel kullanım performans gereksinimlerini açıklar.

SFF-8685 (QSFP+ 4X  Pluggable Transceiver Solutions (QSFP28))

Bu standart, QSFP+ 4X alıcı-verici çözümlerinin fiziksel arayüzü, düşük hızlı elektrik ve yönetim arayüzü gereksinimlerini tanımlar.

 

SFF-8683 (QSFP+ Cage)

Bu standart, modül yuvası ile SFF-8685’e uygulanan QSFP+ konnektörü ve QSFP+ modüllerin arasındaki tam mekanik uyumluluğu tanımlar.

SFF-8663 (QSFP+ Cage (Style A))

Bu standart, modül yuvası ile SFF-8436’ya uygulanan QSFP+ modülleri arasındaki mekanik uyumluluğu tanımlar.

SFF-8679 (QSFP+ 4X Hardware and Electrical Specification)

Bu standart, QSFP+ modülü veya kablo fişi için temas yüzeylerini, elektriksel özelliklerini, güç kaynağını, ESD ve termal özelliklerini tanımlar.

SFF-8636 (Management Interface for 4-lane Modules and Cables)

Bu standart, 4 şeritli alıcı-verici modülleri ve kablo tertibatları için ortak bir yönetim arabirimi tanımlar.

 

SONUÇ

Özetlemek gerekirse SFF; arayüz, mekanik özellikler veya protokol gibi birçok farklı standardı tanımlayabilen teknoloji bütünüdür. Bu standartlar, Küçük Form Faktörü Komitesi ( SFFC ) tarafından birlikte çalışabilirlik özelliklerini (geleneksel standartlar sürecini tamamlayıcı olarak) geliştirmek üzere çalışmaların devam ettiği www.snia.org/sff/specifications adresinde güncel olarak bulunabilir.

SFF standartları hakkında daha fazla bilgi almak için www.sfpturkiye.com ve www.kreasis.com adreslerimizi inceleyebilir aynı zamanda Fiber Optik Ürün ve Network ürün grubumuz hakkında da daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Uygun fiyat teklifi istemek ya da satın almak için; (0212) 2705737 (SFP) – (0212) 2705732 (KREA) numaralarını arayarak ya da info@sfpturkiye.comsatis@kreasis.com e-posta adreslerimizi kullanarak irtibata geçebilirsiniz. Satış temsilcilerimize de 0555 090 87 37 numarasından ulaşmanız mümkündür.

SFPTÜRKİYE, Kreatif Sistemler Elektronik, Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nin TPE onaylı markasıdır.

 

www.sfpturkiye.com

www.sfpturkey.com.tr

satis@sfpturkey.com.tr

info@sfpturkey.com.tr

gemaxxnetwork.com

gigacomturkey.com

02122705732 – 02122705737

Related Posts

Yorumunu kaldır