Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Ürün Tanıtımı DAC Doğrudan Bağlantı Kablosu nedir?

DAC Doğrudan Bağlantı Kablosu nedir?

- SFP Türkiye

DAC Doğrudan Bağlantı Kablosu nedir?

DAC (Direct Attach Cable), kısa mesafelerde elektrik sinyallerini iletmek için iki bakır bazlı iletkene sahip bir twinax kablo çözümüdür.
DAC Doğrudan Bağlantı Kablosu, bükümlü çift kabloyla gönderilen elektrik sinyallerine kıyasla sinyalleri daha hızlı iletir ve ayrıca önemli ölçüde daha az akım gerektirir.
DAC Doğrudan bağlantı kablosu, çeşitli donanım sistemlerinde kullanılabilir.
Örneğin; donanımın raflarda ve bitişik raflarda bağlantısı için anahtarlarda, sunucularda, HBA ‘lar da vb. DAC Doğrudan bağlantı kabloları, farklı uzunluklarda ve farklı alıcı-verici konektörleriyle mevcuttur.
Ayrıca, DAC Doğrudan bağlantı kablosu çalışırken takılabilir ve bu nedenle çalışma sırasında kullanılabilir veya çıkarılabilir.

DAC Kablo türleri nelerdir?

• DAC Doğrudan bağlantı kablosu
• Breakout Doğrudan bağlantı kablosu

DAC Doğrudan Bağlantı Kabloları, aktif ve pasif olmak üzere ikiye ayrılır. Aktif bir DAC kablosu, sinyalleri güçlendirmek için her iki uçtaki modüllerdeki elektronikleri kullandığından, pasif bir DAC kablosundan biraz daha uzun iletim mesafesi sunacaktır.

DAC Direct Attach Cable ile hangi uygulamalar kullanılır?

DAC Direct Attach Kabloları ile kullanılan en yaygın uygulamalar şunlardır:

• Ethernet
• Fiber Kanal
• Infiniband

3.DAC Kablolarının Faydaları Nelerdir?

• İletim Mesafesi
• Maliyetler
• Güvenilirlik

4.En Yaygın DAC Kabloları Nelerdir?

10G Ethernet Bağlantısı

DAC kablolarının en popüler kullanımı, iletim mesafelerinin 1 ila 2 m arasında olduğu aynı veri rafında bulunan ekipmanı bağlamaktır.10G bağlantı noktaları en yaygın olanlardır ve bu, en büyük DAC kablolarının kullanıldığı yerdir. SFP + – SFP + DAC kablosu, her iki ekipman parçasına da doğrudan takılır ve anında 10G Ethernet bağlantısını etkinleştirir.

40G Ethernet Bağlantısı

Bir ağdaki 10G bağlantı noktalarının 40G bağlantı noktalarına oranı giderek artan bir hızla azalmaktadır. DAC kabloları bir 40G bağlantı noktasını başka bir 40G bağlantı noktasına doğrudan bağlamak için kullanılabilir, ancak bir 40G bağlantı noktasını dört adede kadar 10G Ethernet bağlantı noktasına bağlamak için de kullanılabilir. Bu ikinci uygulama için DAC ara kabloları gereklidir. Yine ana kısıtlama, dört SFP + bağlantı noktası arasındaki mesafedir.

100G Ethernet Bağlantısı

DAC kabloları, bir 100G Ethernet bağlantı noktasını başka bir 40G bağlantı noktasına doğrudan bağlamak için kullanılabilir, ancak aynı şekilde yukarıdaki gibi de kullanılabilir ve bir 100G bağlantı noktasını dört adede kadar 25G Ethernet bağlantı noktasına bağlamak için kullanılabilir. Bu ikinci uygulama için DAC ara kabloları gereklidir. Yine ana kısıtlama, dört SFP + bağlantı noktası arasındaki mesafedir.

https://www.sfpturkiye.com

http://sfpturkey.com.tr

satis@sfpturkey.com.tr

info@sfpturkey.com.tr

https://gigacomturkey.com

https://gemaxxnetwork.com

02122705732 – 02122705737

Related Posts

Yorumunu kaldır