Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Ürün Tanıtımı Dac Kablo ve Aoc Kablo Arasındaki Farklar

Dac Kablo ve Aoc Kablo Arasındaki Farklar

- SFPTurkiye Editor

Bu yazımızda DAC kablo ve AOC kablo arasındaki farklara değinmiş olacağız.Bu makaleyi okumadan önce sfpturkiye.com sitesindeki  Dac Doğrudan Bağlantı Kablosu Nedir? makalesini okumanızı tavsiye ederiz.

Direct Attach Cables( DAC)

DAC kablosu uygun fiyatlarından dolayı kısa mesafelerde veri transferi yapması için  yaygın şekilde tercih edilmektedir. Gerçekten de ağ ekipmanlarını bağlamak için en uygun çözümdür. DAC rack kabin içerisindeki Server,  Switch vb. bağlamak için mükemmel bir çözümdür. Ek olarak, kirli konektörlerle ilgili sorunları azaltan, genellikle üç parçalı çözüm (iki SFP modül ve bir kablo) yerine tek parçalı bir üründür. DAC kablosu AOC kablosuna göre çok az güç tüketimi gerçekleştirmektedir fakat AOC kablosundan daha ağırdır ve elektromanyetik parazitlerden etkilenmektedir(EMI).

Aktif ve Pasif olmak üzere İki çeşit DAC kablosu mevcuttur. Pasif bakır kablo 0 ile 5 metre arasındaki mesafeler için kullanılmaya uygundur aktif bakır kablo ise 5 ile 15 metre arasındaki mesafeler için kullanılmaya uygundur.

Active Optical Cables (AOC)

AOC çoğunlukla bir Veri Merkezi içerindeki farklı rack kabinlerdeki Switch, Server vb. bağlamak için kullanılır. DAC kablolarından daha uzun mesafelere iletim sağlayabilirler. Kullanılan fiber optik kablo türüne ve data hızına bağlı olarak 100 metreye kadar veri iletebilirler. DAC kablodan daha hafif ve daha küçüktürler, ancak daha pahalıdırlar, bu da ana dezavantajlarından biridir. DAC kabloların tersine AOC kabloları elektromanyetik parazitlerden etkilenmemektedir. Tabi daha uzun mesafelere veriyi iletmeyi düşünüyorsanız daima SFP modülleri kullanmalısınız. SFP modüllerde ulaşılan mesafe veri hızına bağlıdır, ancak mesafe 1G SFP için 120 km’ye veya 100G QSFP28 alıcı-vericileri için 40 km’ye kadar ulaşabilir. SFP modüller hakkında daha fazla bilgi için sfpturkiye.com adresinde yer alan Cibik (Gbic) ve SFP Modül Nedir? , SFP Ürün Tablosu , Optik Modül Nedir? , Optik Verici (Transceiver) Nedir? , SFP Nedir?  yazılarını inceleyebilirsiniz.

https://www.sfpturkiye.com

http://sfpturkey.com.tr

satis@sfpturkey.com.tr

info@sfpturkey.com.tr

https://gigacomturkey.com

https://gemaxxnetwork.com

02122705732 – 02122705737

Related Posts

Yorumunu kaldır