Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Ürün Tanıtımı FİBER OPTİK AĞ TOPOLOJİLERİ

FİBER OPTİK AĞ TOPOLOJİLERİ

- SFP Türkiye

 

BİLGİ TEKNOLOJİLERI SİSTEMLERİ VE DİĞER SİSTEMLER İÇİN FİBER OPTİK AĞ TOPOLOJİLERİ

 

Tüm ağlar aynı temel prensibi içerir: Bilgi gönderilebilir, paylaşılabilir, bir dizi bilgisayar istasyonu (düğüm) ve bir ana bilgisayar (sunucu) içinde iletilebilir. LAN (Yerel Alan Ağı), Metropol Alan Ağı (MANs), Geniş Alan Ağı (WAN), Depolama Alan Ağı (SANs) içerir, bina içi ve bina arası iletişim, Yayın Dağıtım, Bilgi Teknolojileri Sistemleri (ITS), Telekomünikasyon, Denetim Kontrol ve İzleme Merkezi (SCADA) ağ uygulamaları mevcuttur. Örnek olarak, bant genişliği, dayanıklılık, kurulum kolaylığı, Elektromanyetik Girişim (EMI)/Radyo Frekansı Girişimi (RFI)’ye karşı bağışıklık ve sert çevre koşulları, uzun vadeli ekonomiler gibi ek avantajları vardır. Fiber Optik, günümüzün giderek gelişen daha karmaşık ağına daha iyi uyum sağlar. Ağlar bir dizi topolojide yapılandırılabilir. Bunlar, omurgalı veya omurgasız bir bus, bir yıldız ağı, gereksiz ve kendi kendini iyileştirebilen bir halka ağı veya bunların bir kombinasyonunu içerir. Her topolojinin güçlü ve zayıf yönleri vardır ve bazı ağ türleri bir uygulama için daha iyi çalışır, başka bir uygulamada ise farklı bir ağ türü kullanır. Yerel, Metropol veya Geniş alan ağlarında genellikle bir kombinasyon veya “Örgü”topolojisi kullanır.

Bus Ağı Topolojisi

Bus topolojisi, aynı zamanda, bir papatya zinciri topolojisi doğrudan ana iletişim hattına bağlı her bilgisayarda var. Bir ucunda bir denetleyici ve diğer ucunda bir sonlandırıcı vardır. Ana bilgisayarla konuşmak isteyen herhangi bir bilgisayar, iletim hattına erişmek için sırasını beklemelidir. Düz bir ağ topolojisinde, aynı anda yalnızca bir bilgisayar iletişim kurabilir. Bir bilgisayar ağı kullandığında, bilgi denetleyiciye gönderilir, bu da sonlanan bilgisayara ulaşana kadar bilgileri bilgisayar satırından aşağıya gönderir. Satırdaki her bilgisayar aynı bilgileri alır. Omurgaya sahip bir bus ağı aynı şekilde çalışır, ancak her bilgisayarın ağa ayrı bir bağlantısı vardır. Omurgaya sahip bir bus ağı, diğer ağlardan daha fazla güvenilirlik sağlar. Basit bir busta, ağdaki bir bilgisayar çökerse, ağ bozulmuş olur. Bir omurga, bir bilgisayarın kaybının tüm ağı bozmaması nedeniyle güvenilirlik katar.

Star Ağı Topolojisi

Star topolojisi, topolojiyi elde etmek için çok portlu yıldız kuplörlerini içerir. Bir kez daha, ana sistemi (merkezi) kontrol eden bir bilgisayar veya bilgisayar sunucusu ağdaki diğer tüm bilgisayarlarla bağlantı kurar. Tek bir omurga ile bus topolojinde olduğu gibi, bilgisayar düğümündeki başarısızlık ağda bir hataya neden değildir. Şekil 1’de, bir yıldız ağı topolojisini göstermektedir. Hem bus yolu hem de yıldız ağı topolojileri, sistem girişlerini ve çıkışlarını kontrol eden ana bilgisayar kullanır. Sunucu olarak da adlandırılan bu bilgisayar, örneğin İnternet harici bağlantıların yanı sıra ağdaki bilgisayar düğümlerine ait bağlantılara sahiptir.

Ring Ağı Topolojisi 

Ring topolojisi, sonlandırıcı bir bilgisayar hariç, bus topolojisi gibi çalışır. Bu yapılandırmada, halkadaki bilgisayarlar ana iletişim kablosuna bağlanır. Bu ağ, ağdaki bir veya daha fazla bilgisayar tarafından istenen bilgileri içeren bir “belirteç” aracılığıyla bilgi alır. Belirteç, istekte bulunana kadar halkadan geçen bilgisayarlar verileri almış olur. Belirteç, kullanilan bilgi paketini isteyen bilgisayar için bir adres olarak hizmet vermektedir. Bilgisayar daha sonra başka bir bilgisayar belirtecin içine konması için bilgi isteyene kadar halkayı hareket ettirmeye devam eden belirteci” boşaltır”. Sekil 2’deki görsel halka ağı topolojisini göstermektedir.

Halka Ağı Topolojisi

Halka ağının gelişmiş bir sürümü, her iki yönde de bilgi gönderen iki iletişim kablosu kullanır. Karşı dönen bir halka olarak bilinen bu yapı, iletimi diğer yönde yönlendirecek hataya dayanıklı bir ağ oluşturur ve ağdaki bir düğümde bozulma tespit edilmelidir. Bu ağda fiber optik alıcı-verici kullanılir. Bir kontrol ünitesi, “uzak” birimler olarak ayarlanmış birkaç düğümle birlikte “ana” modda yerleştirilir. İlk uzak veri alıcı-vericisi, ana üniteden iletimi alır ve uzaktaki birim, ana birim için geri iletim olarak geçer. İlk halkadaki sinyal hattındaki bir kesinti ikinci halka üzerinden iletilir, ağın bütünlüğünü korumasına  izin verir. Şekil 3’de, bu yapılandırmayı bir Bilgi Teknolojileri Sistemleri (ITS) kurulumunda kullanılabileceği göstermektedir.

https://www.sfpturkiye.com

http://sfpturkey.com.tr

satis@sfpturkey.com.tr

info@sfpturkey.com.tr

https://gigacomturkey.com

https://gemaxxnetwork.com

02122705732 – 02122705737

Related Posts

Yorumunu kaldır