Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Ürün Tanıtımı Fiber Optik & Networking Bağlantı Rehberi

Fiber Optik & Networking Bağlantı Rehberi

- SFP Türkiye

Fiber Optik & Networking Bağlantı Rehberi

Fiber optik konnektörler benzersizdir. Fiber kablolar, elektrik sinyalleri yerine ışık hüzmeleri iletir, bu nedenle sonlandırmalar çok daha hassas olmalıdır. Sadece pinlerin metalden metale temas etmesine izin vermek yerine, fiber optik konektörler, iletişime izin vermek için mikroskobik cam fiberleri mükemmel bir şekilde hizalanmalıdır. Birçok farklı tipte fiber konnektör varken, benzer tasarım özelliklerini paylaşırlar. Tek yönlü (Simplex) uç başına 1 konnektör ve çift yönlü (Duplex) uç başına 2 konnektör anlamına gelir.

Konnektör Tipleri

ST Konnektörü

Düz Uçlu konnektör anlamına gelir. ST bağlantıları, yuvarlak plastik veya metal gövdeli 2,5 mm’lik bir ferrule kullanır. Konektör, çevirme / döndürme bayonet style bir mekanizma ile yerine oturtulur.

 

SC Konnektörü

SC konnektörler tek bir kılı tutmak için 2,5 mm’lik yuvarlak bir ferrule kullanır. Dar alanlarda kullanıldığında, twist style (büküm şekli) ST konektörüne göre kullanımı genellikle daha kolay olan bir itme / çekme birleştirme mekanizması kullanırlar. Bir SC konnektörünün konnektör gövdesi kare şeklindedir ve iki SC konektörü genellikle plastik bir klipsle bir arada tutulur buna duplex bağlantı denir.


MTP Konnektörü

MTP, özel bir fiber optik konnektör türüdür. MTP konektörü, tek bir ferrule ile birden fazla fiberi 12 kıla kadar sonlandırmak için tasarlanmıştır. MTP bağlantıları, bir itme / çekme mandalıyla yerinde tutulur. Küçük bir bağlantıda bulunan yüksek sayıda fiber kılı nedeniyle, MTP düzenekleri backbone (omurga), cross connect (çapraz bağlantı) ve breakout (çoklu bağlantı) için kullanılır.


LC Konnektörü

Popüler bir SFP konnektörlerinden biri de LC tipidir. Telefon veya RJ45 konektörüne benzer bir tutma mekanizması kullanır ve konektör gövdesi, SC konnektörünün kare şeklindeki şekline benzer. Bir LC konektörünün ferrule boyutu 1,25 mm’dir.

 

MTRJ Konnektörü

MTRJ konnektörleri, iki fiber takıldıkları için her zaman duplex’tir. Gövde ve ferrule normalde plastik veya plastik kompozitten yapılır ve bir tırnakla yerine oturtulur.

 


RJ-45 Konnektörü

En çok Ethernet gibi veri ağları için kullanılan 8 konumlu, 8 iletkenli modüler bir konnektördür. Ağ uygulamalarında, RJ-45 kablo tertibatları, bir patch panelinden bir ağ anahtarına bağlanmak ve ayrıca bir bilgisayarın Ethernet kartını bir veri bağlantı noktasına bağlamak için kullanılır.

 


Infiniband (4x) Konnektörü

Infiniband, tipik olarak veri merkezlerinde, sunucu kümelerinde ve yüksek performanslı hesaplama uygulamalarında kullanılan yüksek bant genişliğine sahip bir I/O iletişim teknolojisidir. Kullanılan en yaygın bağlayıcı türü, dört toplu veri bağlantısını desteklediği için “4X” olarak adlandırılmıştır.

 


10G-CX4 Konnektörü

10G-CX4, yayınlanan ilk 10G bakır standartıdır. Kullanılan konnektör, Infiniband konnektörününkine benzer. 10G-CX4 özelliği, 15 metre mesafeye kadar çalışmak üzere tasarlanmıştır. 4 şeridin her biri 3.125 G baud (saniyedeki atım oranı) sinyalleme bant genişliği taşır.

 

 

https://www.sfpturkiye.com

http://sfpturkey.com.tr

satis@sfpturkey.com.tr

info@sfpturkey.com.tr

https://gigacomturkey.com

https://gemaxxnetwork.com

02122705732 – 02122705737

Related Posts

Yorumunu kaldır