Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Ürün Tanıtımı Neden Bir Yönetilebilir Switch PoE İle Beraber Kullanılmalıdır?

Neden Bir Yönetilebilir Switch PoE İle Beraber Kullanılmalıdır?

- SFP Türkiye

Neden Bir Yönetilebilir Switch PoE İle Beraber Kullanılmalıdır?

Network kullanıcıları arasında yönetilebilir PoE switchler çok popüler olmaya başladı. Birçok insan yönetilebilir PoE Switchleri yönetilemez Switchlere tercih etmeye başladı. Bunun nedeni ne olabilir?  Buna dair özel sebepler nelerdir?  Bu makalemizde neden yönetilebilir PoE switch tercih edildiğini ve Yönetilemez PoE switch ile yönetilebilir PoE switch arasındaki farklılıklara değineceğiz.

Yönetilebilir Switch Nedir?

Network switchlerin yönetim açısından ikiye ayrıldığını biliyorsunuz bunlar yönetilebilir switch ve yönetilemez switch olmak üzere. Peki yönetilebillir switch nedir? Yönetilebilir ve yönetilemez switchler arasındaki farklar nelerdir? Aslında yönetilebilir switchler konfigürasyon için bir yada daha fazla arayüz erişimine izin verir ayrıca STP, port speed , VLANs gibi özelliklerin yönetimine de izin verir. LAN trafiğini daha fazla kontrol etmemizi sağlar  ve bu trafiği kontrol etmek için daha gelişmiş özellikler sunar. Bunun aksine yönetilemez switchler PC ve Yazıcı gibi ethernet cihazlarının birbirleri ile iletişim kurmasını sağlıyor. Yönetilemez Switchler sabit bir konfigürasyona sahiptir ve bu konfigürasyon üzerinden herhangi bir değişiklik yapamazsınız.

Yönetilebilir Switch Avantajları

Normal olarak yönetiebilir switcheler yönetilemez switchlere göre daha iyidir ve yönetilemez switchlerin tüm özelliklerini taşır. Yönetilemez switchlerle karşılatırıldığında yönetilebilir switchlerin avantantajları çok fazladır (yönetici kontrolü, ağ izleme, Yetkisiz cihazlar için sınırlı iletişim gibi.).

PoE Nedir? Neden Yönetilebilir PoE Switch Kullanmalıyız?

Yukarıdaki tanımlara göre yönetilebilir switchlerin öneminin farkına varmışsınızdır. Peki PoE destekleyen yönetilebilir Switch’i niçin kullanırız?  Yönetilebilir PoE switch’in ne demek olduğunu öğrenmek ister misiniz?

PoE Nedir?

Aslında PoE Power over Ethernet( Ethernet Üzerinden Güç) anlamına gelmeketedir. PoE’ nin en temel avantajı Cat5e veya Cat6 ethernet kabloları üzerinden data ve gücü aynı anda sağlamasıdır. Bu da AC ya da DC güç kaynağı ihtiyacını ortadan kaldırır.  PoE , ağ verilerini uzun mesafelerde göndermek için veya endüstriyel atama yoksa aşırı sıcaklıklar için önerilmez.

Neden Yönetilebilir PoE Switch Kullanmalıyız?

PoE genel olarak Gigabit ethernet Switchte ve çoğunlukla IP kamera, VOIP Telefon, Kablosuz Erişim noktalarında kullanılır. Burada neden PoE Switch kullanmamız gerektiğinin birkaç sebebi anlatılmıştır. Yönetilebilir PoE Switchler size PoE projeleri için uygun  maliyetli ve etkili çözümler sunar . Daha  iyi gözetim ağı oluşturmak veya IP kamera değerlendirmesi için NVR’ye bağlanmamız gerekiyorsa ve iyi bir IP kamera çözümü istiyorsanız yönetilebilir PoE Switchler ideal bir çözüm olabilir

Sonuç

Yukarıda da gösterildiği gibi, bir yönetilebilir PoE switchin neden kullanılması gerektiği ve ne demek olduğu konusu genel olarak ele alındı. Bir yönetilebilir PoE switch  yönetilebilir switch’in sahip olduğu özelliklerin yanında data ve gücü de aynı anda Cat5e ve Cat6 ethernet kablolarıyla taşıma özelliğine sahiptir.

https://www.sfpturkiye.com

http://sfpturkey.com.tr

satis@sfpturkey.com.tr

info@sfpturkey.com.tr

https://gigacomturkey.com

https://gemaxxnetwork.com

02122705732 – 02122705737

Related Posts

Yorumunu kaldır