Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Ürün Tanıtımı SFP Modül Hangi Parçalardan Oluşur

SFP Modül Hangi Parçalardan Oluşur

- SFP Türkiye

Sfp modüller hangi parçalardan oluşur, içeriğindeki parçalar ne işe yarar, sfp modül çeşitlerine göre kullanılan parçalar ne gibi değişkenlik gösterir hepsini bu makalemizde okuyabilirsiniz.

TOSA-ROSA-BOSA Kavramları

Hepimiz SFP modüllerin önemini biliyoruz. Aslında, farklı SFP türleri ve avantajları birçok makalede tartışılmıştır. Ancak SFP Modüllerinin içinde ne olduğunu, iletme, alma ve sinyal dönüşümlerinin (elektrik sinyalini ışığa ve ışık bir elektrik sinyaline) nasıl gerçekleştiğini anlamak da önemlidir. Bunu hiç merak etmedin mi? Tüm bu işlemleri birçok avantajıyla gerçekleştiren bu kadar küçük bir cihaz. Bu makale TOSA, ROSA ve BOSA’yı kapsayarak size bu cevap için en iyi fikri verecektir.

Fiber optik transceiver (alıcı-vericiler), fiber optik iletim ağının temel bileşenleridir. Yüksek yoğunluklu ağ için uygun olabilecek bazı entegre optik alt montajlarla küçük form faktöründe tasarlanmıştır. Piyasada farklı özellik ve özelliklere sahip birçok SFP bulunmaktadır (SFP, SFP+, QSFP+).
Bir SFP alıcı vericinin boyutu ve yapısını göz önünde bulundurarak, bu işlevlerin nasıl elde edildiğini hiç merak ettiniz mi? Alıcı-vericiler, herhangi bir ağın önemli bileşenidir. Bir alıcı-vericinin metal kasasının içinde, bunu oluşturmak için bir araya gelen birkaç bileşen ve alt montaj vardır. Alıcı vericilerin içindeki en önemli bileşenler şunlardır:

 

  1. Verici Optik Alt Düzeneği (TOSA – Transmitter Optical Sub Assembly)
  2. Alıcı Optik Alt Düzeneği (ROSA – Receiver Optical Sub Assembly)
  3. Çift Yönlü Optik Alt Montaj (BOSA – Bi-Directional Optical Sub Assembly

Hepimiz normal bir SFP modülünde Verici (Transmit) (TX) ve Alıcı (Receive) (RX) olmak üzere iki bağlantı noktası olduğunu biliyoruz. TOSA’nın bileşenleri verici taraf içindir ve ROSA’nın bileşenleri alıcı işlevi içindir.

Verici Optik Alt Düzeneği (TOSA)

 

TOSA, elektrik sinyalini fiber optik sinyale dönüştürmekten ve ardından ona bağlı fiber optik şerit üzerinden iletmekten sorumlu olan SFP bağlantı noktalarının iletim tarafındaki bileşendir. Verici optik alt grubu, bir lazer diyotu, optik arayüz, monitör fotodiyotu, metal ve / veya plastik muhafaza ve elektrik arayüzünden oluşur. TOSA, her fiber optik alıcı-vericinin önemli bir bileşenidir. Gerekli işlevselliğe ve uygulamaya bağlı olarak, filtre elemanları ve izolatörler dahil olmak üzere başka bileşenler de mevcut olabilir.

Alıcı Optik Alt Düzeneği (ROSA)

 

TOSA ve ROSA, tek yönlü alıcı-vericilerdeki (geleneksel alıcı-vericiler), bir fiber optik şerit üzerinde iletim yapan ve diğer fiber optik şerit üzerinde alıcı olan temel bileşenlerdir. Ancak BiDi SFP’lerin piyasada büyük bir avantajla mevcut olduğunu da tartıştık. İki yönlü alıcı-vericiler durumunda, bir TOSA, bir ROSA ve ek olarak bir WDM filtresinin bir kombinasyonu olan BOSA kullanılır. WDM filtresi, çift yönlü alıcı-vericinin dalga boylarını iki ayrı dalga boyuna bölmesini sağlar. Dalgaboyları bölündükten sonra, gönderme ve alma işlevleri tek bir fiber kılı üzerinde çalışabilir.

 

Çift Yönlü Optik Alt Montaj (BOSA)

 

TOSA ve ROSA, tek yönlü alıcı-vericilerdeki (geleneksel alıcı-vericiler), bir fiber optik şerit üzerinde iletim yapan ve diğer fiber optik şerit üzerinde alıcı olan temel bileşenlerdir. Ancak BiDi SFP’lerin piyasada büyük bir avantajla mevcut olduğunu da tartıştık. İki yönlü alıcı-vericiler durumunda, bir TOSA, bir ROSA ve ek olarak bir WDM filtresinin bir kombinasyonu olan BOSA kullanılır. WDM filtresi, çift yönlü alıcı-vericinin dalga boylarını iki ayrı dalga boyuna bölmesini sağlar. Dalgaboyları bölündükten sonra, gönderme ve alma işlevleri tek bir fiber kılı üzerinde çalışabilir

 

Özet olarak:

SFP modüllerinin fiziksel yapısı oldukça basit ve yönetilebilir. Veri iletim birimi iletecek ve alıcı tarafı, esas olarak TOSA ve ROSA olarak kategorize edilen iki farklı bileşen tarafından desteklenen verileri alacaktır. Ayrıca birlikte gönderme ve alma işlevini birleştiren BiDi SFP’lere sahibiz. Dolayısıyla alıcı-verici ve alıcının işlevi, BOSA yöntemi kullanılarak elde edilir.

https://www.sfpturkiye.com

http://sfpturkey.com.tr

satis@sfpturkey.com.tr

info@sfpturkey.com.tr

https://gigacomturkey.com

https://gemaxxnetwork.com

02122705732 – 02122705737

Related Posts

Yorumunu kaldır