Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Ürün Tanıtımı IP Kamera Sistemleri için PoE Switch Kullanımı

IP Kamera Sistemleri için PoE Switch Kullanımı

- SFPTurkiye Editor

Ip kamera sistemleri günümüzde güvenlik sektörü başta olmak üzere hemen hemen bütün alanlarda kullanılmaktadır. Ip kamera sistemlerinin organizasyonu ve hızlı veri akışı için PoE Switch kullanımını anlatan sizin için bir makale hazırladık.Öncelikle görüntüleme sistemlerinin en önemli bileşeni ip kamerayı tanıyarak başlayalım.

IP Kamera Nedir ?

” IP “, bir ağ üzerinden veri aktarımı için bir protokol olan İnternet Protokolü anlamına gelir.IP Kamera veya Ağ Kamerası, doğrudan ağ yönlendiricinize takılan ve çalışmak için bir bilgisayara bağlı olmayan bir kameradır. IP kameradan gelen veriler ağ üzerinden iletilir ve uzak bir konumdan güvenle görüntülenebilir. IP kameraların herhangi bir bilgisayara bağlı olmaları gerekmez. Ağdaki router, switch ya da hub a bağlı olması yeterlidir. Bir PoE anahtarı , güç kaynağı ve PoE IP kamera sistemlerinde Cat5, Cat5e ve Cat6 gibi ağ kabloları üzerinden veri bağlantısı sağlar. Günümüzün iş ve günlük yaşamında, sektör veya
konum ne olursa olsun, insanların iş güvenliğini sağlamak için IP kameraların PoE anahtarları ile kullanılması çok yaygın ve popülerdir. Genellikle, farklı IP kamera sistemleri için, farklı bağlantı noktalarına sahip PoE anahtarları kullanılır. PoE switchler için önemli faktör maksimum güç miktarıdır. IP kameraların kullandığı toplam güç, switchin güç sınırını aştığında switch doğal olarak kameralarınız için yeterli güç sağlayamaz. IP kameralarda yetersiz güç kaynağı, video kaybı ve performansının düşüklüğüne neden olan başlıca neden olabilir. Bu nedenle IP kameralar için bir PoE switch satın alırken, kamera türleri de dikkate alınmalıdır. Kamera sayısına göre switchte desteklenen port sayısını ve kameraların kullanacağı toplam güce göre switchte ki PoE kapasitesini belirlemek gerekir. Bu sayede en uygun performans ve maliyeti sağlayabilecek switch seçilebilir.

PoE Anahtarı Nedir?

Anahtar, bir ağdaki cihazların iletişim kurmasına izin veren bir cihazdır. Bir PoE anahtarında yerleşik olarak Ethernet üzerinden Güç işlevi bulunur. Bu, aygıtları ağ kabloları kullanarak çalıştırabileceğiniz anlamına gelir.

PoE anahtarı, Ethernet kabloları aracılığıyla diğer cihazları çalıştırmak için kullanılabilecek güç sağlar. Ağınızda dağıtılmış anahtarlar varsa, PoE geçiş anahtarları almak da mümkündür. Bunlar, merkezi bir kaynaktan PoE tarafından desteklenir, ancak aynı zamanda kameralar veya telefonlar gibi uç nokta cihazlarına da güç aktarabilir.

IP Kamera Sistemleri için Neden PoE Switch Kullanılmalı?

IP kamera sistemlerinde Poe anahtarları kullanmanın sayısız avantajı vardır.Daha az kablo ve daha düşük kurulum maliyet olanağı; hem veri iletimini, hem de güç ihtiyacını aynı kablo üzerinden eş zamanlı sağlayarak işletmelerin iş yükünü hafifletmeye yardımcı olur.

Uzun Mesafe

PoE anahtarıyla bağlanan IP kameralar, uzak konumlara ulaşmak için bile herhangi bir yere kurulabilir. Tek bir Cat5e kablosuyla, PoE IP kameranın çalışma mesafesi 100 metreye kadar çıkabilir. Daha uzun mesafe çalışmaları gerekiyorsa, PoE tekrarlayıcılara ihtiyaç duyulabilir.

Daha Fazla Bağlantı Seçeneği

Bir PoE enjektörü ayrıca IP kameralara güç sağlayabilir ve daha fazla alan tasarrufu sağlayabilir. Ancak, birbirine bağlanması gereken çok sayıda cihaz varsa, mesela on IP kamera varsa? Bu koşul altında, daha fazla bağlantı noktasına sahip bir PoE anahtarı en uygun seçeneği sağlayacaktır.

Daha Yüksek Güç Çıkışı

PoE anahtarları, kamera izleme sistemlerindeki cihazlara güç sağlayabilir. Ayrıca, daha fazla güç sağlayan gelişmiş PoE + anahtarı, standart PoE anahtarlarının sunduğu ortalama 15,4 W ile karşılaştırıldığında Cat5 kabloları üzerinden 30 W’a kadar aktarım yapabilir. Sonuç olarak, PoE serisi anahtarlar güce ihtiyacı olan bazı IP kamera sistemlerine yönelik talepleri karşılayabilir

Sorun Giderme Erişilebilirliği ile Yönetimi Daha Kolay

Gelişmiş PoE anahtarları, her kameranın IP kamera sistemlerindeki herhangi bir noktadan uzaktan kontrol edilmesini sağlar. Yönetilen bir PoE anahtarı, ağın ve ona bağlı aygıtların topoloji görünümünü sağlamak için bir GUI arabirimi kullanabilir; bu, bir sistem çöktüğünde sorun giderme işlevi görür.
Spesifik olarak, PoE anahtarındaki her bağlantı noktası, bir kamera arızalandığında yetkili kullanıcılara otomatik bir uyarı gönderecek şekilde programlanabilir. Oturum açtıktan sonra, kullanıcı hangi kameranın bozuk olduğunu belirleyebilecek ve topoloji görünümü yardımıyla yeniden başlatacaktır. PoE anahtarları, sorun giderme ve onarım sürecini hızlandırmaya ve genel arıza süresini en aza indirmeye yardımcı olabilir.

Daha Düşük Maliyet , Daha Az Zaman

Yöneticiler anahtarları uzaktan izleyip yönetebildikleri için, çoğu durumda kameranın konumuna gitmeden, yanıt vermeyen herhangi bir PoE IP kamerayı yeniden başlatabilir, bu da hem maliyetten hem de emekten tasarruf sağlar.

IP Kamera Sistemleri için PoE Switch Nasıl Kullanılır?

 

PoE anahtarının IP kameralarla nasıl bağlanacağını göstermek için PoE gigabit yönetilen anahtarı örnek olarak alıyoruz. Bu resimde, 8 portlu PoE anahtarına farklı IP kamera türleri, yönlendirici ve NVR (Ağ Video Kaydedici) bağlanmıştır.
PoE anahtarını kapsayan bir IP kamera sistemi için özel adımlar ;

  • Yönlendiriciyi bir Ethernet kablosu (cat5e veya cat6) kullanarak 8 bağlantı noktalı PoE anahtarındaki LAN bağlantı noktasına bağlayın;
  • Güç kablosunu PoE anahtarına ve bir elektrik prizine veya aşırı gerilim koruyucusuna bağlayın.
  • IP kameraları, Ethernet uzatma kablolarını kullanarak PoE anahtarındaki 1-8 numaralı bağlantı noktasına bağlayın.
  • Kameraları görüntülemek ve kaydı etkinleştirmek için kameraları NVR’ye ekleyin. Görünümlerin uzaktan kontrol edilmesi gerekiyorsa yönlendiriciyi İnternete bağlayın.

https://www.sfpturkiye.com

http://sfpturkey.com.tr

satis@sfpturkey.com.tr

info@sfpturkey.com.tr

https://gigacomturkey.com

https://gemaxxnetwork.com

02122705732 – 02122705737

Related Posts

Yorumunu kaldır