Hesabım
USD
SEPETİNİZ 1 ÜRÜN - $0.00
Anasayfa Ürün Tanıtımı RACK KABİNETLERİNİZİ NASIL SEÇERSİNİZ?

RACK KABİNETLERİNİZİ NASIL SEÇERSİNİZ?

- SFPTurkiye Editor

Rack kabinet, ofis ya da diğer ortamlarda kullanılan elektronik cihazlar ve bilgisayar sistemlerinin düzenini, güvenliğini sağlayan kasalara verilen isimdir.Modellerine göre rack kabinetler farklı çeşitlere ayrılır.3 ana kategoride sınıflayabileceğimiz rack kabinetleri; duvar tipi, dikili tip ve dış mekan rack kabinetleri olarak tanımlayabiliriz.Rack kabin, özellikle bilgi işlem merkezleri ve sistem odalarında, veri depolanan ya da iletişimi sağlayan donanımların organize bir şekilde yerleştirilmesini ve onları dış etmenlere karşı korurken, yetkisiz kişilerin cihazlara erişimini de engeller. Dolayısıyla, veri güvenliğinizi maksimum seviyeye çıkarmak için, Rack kabinet kullanımınız oldukça önemlidir.

RACK KABİNETLERİNİN ANA BOYUT PARAMETRELERİ

İnç Cinsinden Kurulum Genişliği

Bu parametre en yaygın olarak 19 inçtir. Esas olarak küçük kurulumları hedefleyen bazı cihazlar 10” genişliğinde olabilir ve bazı büyük ayırıcılar 21” genişliğinde kurulabilir, ancak bunlar çok nadirdir.

U birimleri Cinsinden Yükseklik- Nominal Yükseklik

Standardizasyon amacıyla, her kabinde kullanılabilen U ünitelerde rack kabinlerde montaj yüksekliği verilmektedir.1U, 44,45 mm olan 1,75 inçtir.

Takılan aksesuarların çoğu 1U ila 4U yüksekliğe sahiptir ve ağ cihazlarınızın ihtiyaç duyacağı toplam U birimlerini bilmek size gereken yüksekliği verecektir. Bununla birlikte, U ünitelerinin size kabin dışı veya çerçeve boyutu değil, iç montaj yüksekliği verdiğini unutmamak gerekir.

Kabinet çeşitlerine göre en çok tercih edilen U birimleri;

  • Dikili tip kabinet: 16u, 20u, 22u, 26u, 32u, 36u, 42u
  • Duvar tip kabinet: 4u, 7u, 9u, 12u, 16u, 19u, 20u
  • Dış mekan kabinet: 7u, 9u, 12u,16u şeklindedir.

Dış yükseklik
Kabin yapısına yakından bağlıdır ve tavandaki soğutma fanları veya tekerlekler gibi çeşitli ekipmanlar sayesinde aynı nominal yükseklik için farklı olabilir.

Genişlik
Tipik olarak 600mm ve 800mm’dir. 800 mm’lik kabinlerde büyük kablo demetlerinin bakımı daha kolaydır, kabinin içine kablo yönetim sistemlerini kurmak için ek genişlik kullanılabilir.

Derinlik
Duvara monte dolaplar için 450 mm, 550 mm (çift bölüm) ve 600 mm vardır. Diğer yandan ayakta duran rack kabinin derinliği 600 mm, 800 mm, 1000 mm ve hatta 1200 mm olabilir.

Burada önemli olan şey harici derinlik doğrudan, cihazın ne kadar derin kurulabileceğini söylemez. Farklı dolaplar yapı olarak farklılık gösterir ve içlerinde farklı miktarda alan sunar. Birçoğu modülerdir, bu da içerideki raf raylarının farklı konuma yerleştirilebileceği anlamına gelir ancak aynı zamanda uygun kablo yönetimi ve hava akışına izin vermek için her cihazın arkasında ve önünde bir miktar boşluk bırakılması gerekir.

Özetle;

  1. U birimleri kabine kaç modülün sığabileceğini söyler.
  2. Genişlik bize dolabın yanlarında ne kadar boş alanımız olduğunu söyler.
  3. Derinlik, bize cihazların kabine ne kadar süre sığabileceği bilgisini verir.
  4. Kapasite, içine ne kadar ekipman sığabileceğini söyler.

https://www.sfpturkiye.com

http://sfpturkey.com.tr

satis@sfpturkey.com.tr

info@sfpturkey.com.tr

https://gigacomturkey.com

https://gemaxxnetwork.com

02122705732 – 02122705737

Related Posts